Una gran jornada d’inauguració

El dissabte 30 d’abril es va celebrar la tan esperada festa d’inauguració del club. La jornada va ser un èxit de participació amb prop de 100 assistents i molt bon ambient. El temps també va acompanyar i el dia assolellat va permetre fer part de l’acte a l’exterior.

L’acte va començar passades les 11:30 amb les intervencions del president de la Federació Catalana d’Esgrima, Miquel Ojeda, el president del club, Massimo Chicca, la cònsol d’Itàlia, Alessandra Di Pippo, i el director de l’Institut Arnau Cadell, Miquel Rocasalbas. Van excusar la seva assistència els representats de l’Ajuntament degut als 3 dies de dol decretats per la mort de la vocal de l’EMD de Valldoreix Elena Degollada. Va intervenir també l’entrenador i gerent de “Club Scherma Pisa – Antonio de Ciolo”, Simone Piccini, en una intervenció gravada en la que va oferir l’agermanament dels dos clubs i la col•laboració en la formació d’entrenadors i esportistes del club.

Massimo Chicca, Miquel Ojeda, Alessandra Di Pippo

Acabades les intervencions es va lliurar una placa commemorativa a l’entrenador del “Club de Esgrima Mediterráneo” de València (CEME-V), Javier García Delgado, que es va desplaçar amb el seu equip des de València per participar en la inauguració. També es van lliurar samarretes d’uniforme del “Santcu” als joves esgrimistes del club que competiran properament als Campionats de Catalunya de les seves respectives categories: Jean Michel Pin, Mariana González, David Montesi, Abril Reverte, Nora Reverte, Carles Romance i Laura González.

Una vegada finalitzada aquesta primera part de l’acte es va passar a l’encontre per equips entre l’equip sènior del club i l’equip del CEME de València. L’equip del SANTCU-B va estar composat per Bàrbara Ojeda, Cristina García, Marina Ojeda i Mariana González. Els entrenadors Montse Esquerdo i Juan Ramón González van estar a la banqueta. Cal destacar el debut amb l’equip de la jove tiradora Mariana González, que ha començat a fer esgrima al nou club fa tres mesos i va tenir l’oportunitat de conèixer de prop un encontre per equips ja d’un cert nivell.

Banqueta del Santcu

L’equip del CEME-V va estar composat per Mariana García, Susana García, Lorena Segura i María Montesinos. L’arbitratge va córrer a càrrec de Moisés Ojeda.

Banqueta del CEME
Els dos darrers tocats de l’encontre

L’encontre va acabar amb victòria del SANTCU-B per 45 a 21 tancant de manera brillant la part esportiva de l’acte. A continuació es va convidar als assistents a un aperitiu als patis exteriors de l’Institut mentre a l’interior del gimnàs es va continuar amb una activitat de “bateig d’esgrima” per als més petits que volien tenir un primer contacte amb el nostre esport.

Va ser sens dubte una jornada inoblidable en la que van estar presents diversos clubs catalans d’esgrima, membres de la Junta Directiva de la federació, amics, socis, familiars, institucions i algunes de les empreses que col•laboren amb el club.

TotSantCugat es va fer ressò de la inauguració publicant la notícia de manera immediata (Veure)