10 participants del Santcu en la tercera Lliga Catalana de floret

Dissabte 26/3 i Diumenge 27/3 es va disputar al CEM Reina Elisenda de Barcelona la tercera jornada de la LLiga Catalana de floret 21-22. En aquesta jornada han debutat gran part dels joves esgrimistes del club que han començat a practicar l’esgrima aquest 2022. Tot i portar només dos mesos de pràctica la participació ha estat una gran experiència per tots, incloses les famílies.

A la jornada de dissabte 26 es van disputar les competicions absoluta i M15. En la competició femenina absoluta Bàrbara Ojeda es va emportar la victòria i la Marina Ojeda va quedar tercera, en un podi semblant al de la jornada de Lliga anterior, que confirma a les tiradores del Santcu com a favorites per al Campionat de Catalunya del 2 de juliol a Sant Cugat. En la competició masculina absoluta Eduard Esquerdo va obtenir un magnífic cinquè lloc, i Moisès Ojeda un també remarcable setè lloc, millorant l’actuació de la primera jornada de Lliga. En aquesta competició hem de lamentar la retirada per lesió del nostre tirador Javier González, a qui desitgem una ràpida recuperació.

Podi femení absolut amb Bàrbara i Marina Ojeda

A continuació es van disputar les competicions M15 masculina i femenina, que van suposar el debut dels nostres esgrimistes principiants Mariana González i Ferran Almendro. Tots dos es van anar adaptant bé en una situació molt nova després de només dos mesos d’esgrima, amb rivals que en la major part de casos ja tenen anys d’experiència. En aquesta situació cal destacar la medalla de bronze aconseguida per la Mariana en la competició femenina després de guanyar a la tiradora Mireia García del Club d’Esgrima Sabadell a la fase d’eliminació directa.

Ferran Almendro i Mariana González amb els entrenadors del club
Mariana González amb la medalla de bronze

Diumenge es van disputar les competicions M11, M13 i M17, en les que cal destacar la presència de joves esgrimistes vinguts de Perpinyà, amb un bon nivell. Les competicions M11 i M13, com ja és habitual, van ser mixtes. En la competició M11 va debutar la petita Laura González, de només 9 anys, el que li va suposar tot un repte que segur que li serà de molta utillitat en el Campionat de Catalunya del 14 de maig. En la competició M13 va debutar Carles Romance, que va aconseguir dues meritòries victòries. I en la competició masculina M17 va debutar Jean-Michel Pin, que va afrontar amb decisió els assalts d’una categoria amb participants molt experimentats.

Jean-Michel Pin, Laura González i Carles Romance amb els entrenadors del club

En resum, dues jornades molt intenses que han iniciat un camí que continuarà en els propers Campionats de Catalunya de cadascuna de les categories.