2 ors, una plata i un bronze al Campionat d’Espanya de veterans de Gandia

Dissabte 22 de juny s’ha celebrat a Gandia (València) el Campionat d’Espanya d’esgrima de veterans 2024. Per part del Santcu han participat sis esportistes, amb resultats més que destacats, i amb un augment tant en participació com en medalles aconseguides respecte a l’edició de 2023 celebrada a Donosti. El club ha presentat per primera vegada participació femenina (Alicia Roig), participació en la categoria de més de 40 anys (Oriol Prat) i participació en espasa (Lino Zago).

Pel que fa als resultats, Alicia Roig va mostrar un excelent nivell en la seva primera participació aconseguint la medalla de plata (+ 50 anys) després de guanyar en el quadre d’eliminació directa a la valenciana Ana Anglès per 10-7 i a la madrilenya Laura Pérez per 10-3, i perdre en la final amb la favorita Pilar García per 10-7. En la categoria masculina de més de 50 anys, Lázaro Enríquez va revalidar el títol aconseguit l’any passat en vèncer en la final al madrileny Ricardo Suárez per un ajustat 5-4, una vegada finalitzat el temps reglamentari. No es va poder repetir la final santcugatenca de l’any passat doncs Albert Llenas es va haver de conformar amb el bronze desprès de perdre la semifinal amb Ricardo Suárez per un també ajustat 10-9. En la categoria de més de 60 anys, Miquel Ojeda va repetir el títol de l’any passat en guanyar la final al madrileny José Maria González per 10-4. En aquesta mateixa categoria Lino Zago va ocupar la desena posició. Lino va competir també en espasa per a majors de 60 anys, ocupant l’onzena posició. En la competició de floret per a majors de 40 anys va debutar Oriol Prat, que va acabar en onzena posició.

Fotos de Susana del Castillo. Gràcies Susana!